Meet and greet

Jan J. Bakker signeert zijn nieuwste roman Ingelijste Liefde zaterdag 2 juli van 14.00 tot 16.00 bij Boekhandel Broekhuis in Apeldoorn

28 juni

Nieuw boek

Wat is ingelijste liefde? Lees het nieuwe boek van Jan J. Bakker, dat deze week uitkwam. Steekwoorden: Man, 50. Impressionisme. Parijs.

11 juni

Nieuw boek

Onze nieuwe uitgave, Ingelijste Liefde van Jan J. Bakker, komt eraan!

3 mei

De Programmeerbende

Inge Strijker
De Programmeerbende

Nu in de boekhandel
Bestel dit boek in de Vrije Boekenwebshop:
Klik hier voor het papieren boek - €14,95 plus €2,45 verzendkosten

Klik hier om naar de website van De Programmeerbende te gaan!

Een combinatieproject:

Inge Strijker en Felienne Hermans bedachten samen het project De Programmeerbende. Een boek plus website voor kinderen uit groep 7 en 8.
We vonden het meteen een geniale vondst, omdat het zowel de meer alfa-gerichte kinderen, die niet zo heftig naar digitale avonturen hunkeren, als de bèta’s, voor wie een boek lezen een hele taak kan zijn, aan hun trekken laat komen.

Voorwaarde was natuurlijk dat het allemaal leuk genoeg is. Ik heb het boek nu een keer of tien gelezen, en ik blijf het goed vinden, met soms heel kleine maar treffende vondsten. De website biedt animerende opdrachten en een heldere lesbrief voor leraren die in de klas met de stof aan de gang willen.

Lees eerst de grappige en spannende avonturen van groep 8-ers Felienne, Pepijn, Noortje en Jan, die een misdaad oplossen terwijl ze werken aan zelfbedachte, originele computerprogramma’s voor een feest op school.
En ga vervolgens zelf aan de slag. Maak de programmeerontwerpen van de vier kinderen, met behulp van de uitleg op de website. Ontwerp net als Felienne, Pepijn, Noortje en Jan een muziekprogramma, een dansende robot en een stroopprinter. En ontdek spelenderwijs wat er allemaal kan met programmeren.

Over de auteur:

Inge Strijker, die het boek schreef, is, naast auteur van jeugdboeken, docent Business IT & Management aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle.
Felienne Hermans, die samen met Inge de website ontwierp, is Associate professor aan de Universiteit van Leiden, en was eerder assistant professor aan de TU Delft. Daar ontwikkelde ze een programma om kinderen vanaf acht jaar spelenderwijs te leren programmeren.