Spraakmakend

Een superrecensie door Sandra Hutchison, op de boekenblog In de Boekenkast. Ze noemt De moeder van Vera ''Een spraakmakende roman.''

11 februari

Epub

De moeder van Vera is er nu ook als Epub!

30 januari

De moeder

Ons nieuwste boek De moeder van Vera is er! Te bestellen via de bekende sites en digitaal bij de boekhandel.

9 januari

De moeder van Vera

Alma Post
De moeder van Vera

Nu in de boekhandel

Over het boek:

‘Op haar vijftigste moest ze toch in staat zijn om haar moeder te trotseren?

Vanaf haar kindertijd heeft Vera zich onzeker gevoeld in gezelschap van haar schaamteloos egocentrische moeder. Ook nu ze al dik volwassen is slaagt moeder Marga erin haar dochter veelvuldig te overvallen met haar enormiteiten.

De familie drijft een landelijk gelegen hotel-restaurant, waarin hard gewerkt wordt door iedereen behalve Marga. Toch staat Marga onaantastbaar aan de top van de piramide die Hotel Boszicht vormt.

Na de dood van haar tolerante vader Ties besluit Vera, inmiddels van middelbare leeftijd, zich niet langer door haar moeder te laten overheersen. Daartoe moet ze haar eeuwige schroom overwinnen. Tegenover haar moeder, maar ook tegenover haar in een mysterieuze liefdescrisis verkerende dochter.

De schrijfster over dit boek:

Ik legde de laatste hand aan dit boek in corona-tijd. Vreemd hoe ik opveerde, iedere keer als er in het nieuws werd gesproken over maatregelen rond de horeca. Het voelde als een aanval op mijn personages en hun hotel. Vreemde reactie, ik weet het, en toch was het iedere keer weer raak.

Ondanks dat heb ik dit boek met veel plezier geschreven, vanaf het moment waarop ik op dreef was. Het is niet autobiografisch, maar ik deed wel een stap naar mezelf toe. Niet zozeer qua gebeurtenissen, maar qua emoties. Alsof er een luik openging. Schrijven is (ook) durven, maar je merkt pas dat je durft als je het doet.

Website: www.almapost.nl