Omslag

Het omslag van Zes min is bijna klaar. We vinden het heel mooi.

19 februari

Opwindend

Dat de hitserie De Luizenmoeder zo aansluit bij ons voor mei geplande boek: Zes min. (Maar gelukkig is er net genoeg verschil).

3 februari

Zes min

Volop bezig met hert redigeren van een nieuwe roman: Zes min door Jan J. Bakker. Dit wordt leuk!

19 januari

Mijn vrienden en ik

Alma Post
Mijn vrienden en ik

Nu in de boekhandel
Bestel dit boek in de Vrije Boekenwebshop:
Klik hier voor het papieren boek - €17,95 plus €1,95 verzendkosten
Klik hier voor het E-book (Epub) - €13,95

Reacties van lezers:

Als je er eenmaal aan begint, dan is het lastig weg te leggen. Je bent en blijft nieuwsgierig naar hoe het verder gaat, hoe het gaat aflopen.

Anneke van Dijken, Ann’s boekenblog

Wat is het heerlijk om zo dichtbij jezelf te kunnen blijven in een wereld die enorm verandert en mensen die veranderen!

Mieke Schepens, Graag gelezen

Over het boek:

‘Pas maar op. Zo kom je er niet in de wereld,’ zei mam. Ik wilde haar vragen wat ze met ‘er’ bedoelde, maar hield mijn mond omdat ze die vraag toch niet zou snappen.

Christel de Veer leidt niet het leven dat haar ouders, en vooral haar moeder, als ideaal zien: afstuderen, man, kinderen. Ze is wars van ambities, woorden als carrière en maatschappelijke ladder zeggen haar niets. Je zou haar leefwijze bescheiden kunnen noemen, maar bij nadere beschouwing rijst de vraag of hij dat ook is.

Een halve eeuw lang observeert, bewondert, helpt en verafschuwt Christel haar vriendengroep. Ze is zeker geen doetje, en ook geen heilige, maar wel een scherp observator van haar omgeving en haar vrienden. Ze haakt nooit af, ook niet bij schokkende, verdrietige of semicriminele gebeurtenissen waar anderen voor terugdeinzen.

Hoe blijf je jezelf in deze wereld met zijn nagenoeg onzichtbaar gevestigde onwankelbare waarden?

De schrijfster over dit boek:

Ik wilde een boek schrijven over een onafhankelijke vrouw. Iemand die haar eigen weg gaat, zelfstandig durft te oordelen en ongevoelig is voor de waan van de dag. Christel is puur zichzelf, met alle voor- en nadelen van die opstelling. Tijdens het schrijfproces ging haar vriendenkring een steeds belangrijker rol spelen. Aanvankelijk misschien onbedoeld, maar bij iemand als Christel kon het niet anders.

Citaten

Wat een gezeur toch over de grootheid van de een of de ander, wat is er voor verdienste aan als je met bepaalde eigenschappen bent geboren, het is alsof je het lottomandje bewondert als er na het schudden goede nummers uit komen.

Elena Ferrante, Het verhaal van het verloren kind. Napolitaanse romans deel 4. P. 451. Nederlandse vertaling Marieke van Laake, 2016.

Website: www.almapost.nl